Дъжд и сняг ще се редуват днес 11.01 | 07:00

От iNews.bg

Атмосферното налягане сутринта ще е по-ниско от средното. През деня ще се повишава и до вечерта ще е близко до нормалното.

Днес, с прекъсвания, валежите ще продължат и на много места ще са значителни. В Северозападна България ще вали предимно сняг, ще продължи да се натрупва снежна покривка. До сутринта със слаб вятър с южна компонента, в останалата част от страната за кратко ще се затопли и в централните и източните райони от Северна България и високите полета на Западна ще вали и дъжд и сняг, където в отделни райони ще има условия за поледици. В Южна България валежите ще са от дъжд. През деня вятърът навсякъде ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб и умерен и с него ще започне по-трайно застудяване. Максималните температури ще са от 0° до 5° в Северна България, в Южна - между 5° и 10°, в крайните югозападни райони и малко по-високи.

В планините ще остане облачно, мъгливо с валежи. В Стара планина над около 1400-1600 метра ще вали сняг. До сутринта вятърът навсякъде ще е с южна компонента, силен, временно и бурен с него температурите в Южна България за кратко ще се повишат и там сняг ще вали при по-висока надморска височина. През деня вятърът ще започне да се ориентира от север-северозапад и ще отслабне, ще започне понижение на температурите. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа предимно умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 8°-11°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 56 мин. и залязва в 17 ч. и 13 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 16 мин. Луната изгрява в 06 ч. и 15 минути и залязва в 15 ч. и 22 минути Фаза: два дни преди новолуние.

ОЩЕ: Прогноза по градове

Водещи

Най-четени