Дъждовен вторник 02.11 | 08:30

Силен ще бъде вятърът и в планините, а на места в Предбалкана има повишена вероятност да духа фьон

От iNews.bg

От запад облачността ще се увеличи, предимно средна и висока. На много места от запад на изток ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще се усили до умерен, в Източна България - временно силен и там през деня ще има краткотрайни разкъсвания на облачността. Силен ще бъде вятърът и в планините, а на места в Предбалкана има повишена вероятност да духа фьон. Максималните температури ще са от около 10° на места в западните райони, където и валежите ще са по-значителни, до 17°-18° на изток. Това сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна. Вечерта ще превали дъжд. Ще духа умерен до силен южен вятър. Ще е малко по-топло, с максимални температури на въздуха 15-17°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще преобладава облачно и ветровито време с превалявания от дъжд, по-значителни в западните райони. По най-високите върхове дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа предимно силен, по високите и открити части и бурен югозападен вятър, който вечерта ще започне да се ориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 5°.

Водещи

Най-четени