Дъждовете продължават, червени и оранжеви кодове на югоизток 25.10 | 09:01

По Черноморието ще има и силен вятър, максималните температури ще достигнат 13 градуса

От iNews.bg

Днес над страната ще преобладава облачно и дъждовно време. През деня, предимно в Югоизточна България валежите ще са значителни. След обяд в Северна България валежите ще спрат, а до края на деня на места облачността ще се разкъса. Ще духа до умерен, а в източните райони и временно силен североизточен вятър. Температурите още малко ще се понижат и максималните ще бъдат между 8 и 13 градуса.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за октомври.1

Над планините ще облачно и мъгливо. На много места ще има валежи от дъжд, над 1700 метра – от сняг. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 7 градуса, а на 2000 метра – около 1.

Над Черноморието ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. На места, главно по южното крайбрежие валежите ще са значителни. Ще духа силен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха ще са 10-15 градуса. Температурата на морската вода е 18. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Обилните дъждове ще продължат и днес, основно в централната и източната част на страната. В 16 области е обявен предупредителен код. За Бургаската той е червен. Оранжев е за Ямбол, Хасково и Кърджали. За Смолян, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Варна и Добрич кодът е жълт.

Водещи

Най-четени