Дъждът отслабва, но времето остава хладно 09.06 | 09:14

Максималните температури ще са между 18° и 23°, в северозападните и югозападните райони по-високи – до 28°

От iNews.bg

Днес облачността над страната ще бъде значителна и на много места ще има превалявания. Само на отделни райони ще прегърми. Това съобщи за Агенция "Фокус” дежурният синоптик Мартина Цветанова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Разкъсвания и намаления на облачността ще има след обяд над Западна България. Ще духа слаб, в Източна България и по долината на Струма умерен до силен северен вятър. Максималните температури, в по-голямата част от страната, ще бъдат между 18° и 23°, в северозападните и югозападните райони по-високи – до 26°-28°, в София около 20°. Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месец юни (946 hPa) и през деня ще се остане без съществена промяна.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд. Повече ще са валежите през нощта срещу събота. Ще духа умерен и силен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 17° и 21°. Температурата на морската вода е 19°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините също ще е предимно облачно и на много места ще има валежи от дъжд, а по най-високите върхове на Рила и Пирин от дъжд и сняг. След обяд над масивите от Западана България и Родопите облачността ще се разкъса. Ще духа умерен и силен предимно северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 8°.

Водещи

Най-четени