Дъждът спира, облаците се разкъсват, следобед ще е слънчево 19.03 | 07:00

Температурите започват да се повишават, максималните ще достигнат между 6 и 11 градуса

От iNews.bg

Днес на много места, главно в Южна България, ще има валежи от дъжд. От запад облачността ще започне да се разкъсва и намалява, след обяд - до предимно слънчево време. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат предимно между 6 и 11 градуса. Вечерта от юг-югозапад ще започне ново увеличение на облачността, отначало средна и висока.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за март. През деня ще се задържи почти без промяна.

Над планините в сутрешните часове и преди обяд ще има валежи от сняг, но от запад облачността ще започне да се разкъсва и намалява и в следобедните часове над повечето райони вече ще е слънчево. Ще духа до умерен, само по най-високите върхове временно силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1 градус, на 2000 метра - минус 6.

Над Черноморието ще бъде облачно, по южното крайбрежие с валежи от дъжд. Вечерта облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен северозападен, по южното крайбрежие север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 7 и 8 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Водещи

Най-четени