Дългият уикенд започва с хубаво време 01.05 | 09:00

Около обяд на места ще се заоблачи и превали, маскималните температури – до 27 градуса

От iNews.bg

Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен западен вятър, в Източна България – от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане e по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до края на деня на много места краткотрайно ще превали. В отделни райони ще се развият гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра – около 15 градуса, на 2000 метра – около 8.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно по южното крайбрежие ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури между 17 и 22 градуса. Температурата на морската вода е 13-14. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Водещи

Най-четени