Дълговрат жираф „ се нанася“ в столичния зоопарк 25.08 | 14:10

Екзотичното животно пристига у нас до няколко месеца

От Христина Рафаилова

Животното, известно с най-дългия врат на света, пристига в София. До няколко месеца столичният зоопарк ще стане дом на жираф. В момента се водят преговори с германска зоологическа градина, за да дойде животното у нас, съобщава "24 часа".

Шефът на зоопарка в София Иван Иванов обясни, че ако всичко приключи успешно, клетката за жирафа ще бъде готова за 20 дни.

Иванов обяснява липсата на жираф в столицата с това, че до момента е нямало условия за отглеждането му.

Новата придобивка ще дели дом с друго екзотично животно. Жирафът ще се помещава в клетката на слоницата, като за това нейното легло ще бъде преместено.

Други 40 нови обитатели ще започнат да пристигат от средата на септември. Сред тях ще има антилопи, сурикати, елени и др. Сърнички, еленчета, маймунки, сервалчета и 13 питончета пък са сред бебетата, които са родени или излюпени през последните 1-2 месеца.

Също така зоопаркът догодина ще стартира мащабен ремонт. Всички клетки, освен на лъвовете и тигрите, ще придобият нов облик. За радост на посетителите ще има и нов мечкарник. Клетката на белите мечки пък ще бъде декорирана като северно пристанище. 

Водещи

Най-четени