Дърво, съборено от вятъра, прекъсна електричеството в центъра на София 03.02 | 17:52

А екипи на ЧЕЗ отстраняват аварии, причинени от силния вятър

От Кремена Бедерева

Силният вятър в столицата събори голямо дърво в Борисовата градина, което падна върху централен електропровод, съобщава "Булфото".  

Аварията прекъсна за кратко тока в централните столични квартали, а работници отстраняваха дървото цял ден под проливния дъжд.

Същевременно екипи на ЧЕЗ продължават да отстраняват аварии, причинени от влошените метеорологични условия, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Най-много сигнали за проблеми с електрическата мрежа са подадени в Мездра и Вълчедръм. В Мездра са засегнати 4500 потребителя, във Вълчедръм – 2000 потребителя. В Перник има 3000 засегнати потребители, Радомир – 1300.

В София област има само два дестинации, където има проблеми: това са Самоков с 1700 засегнати потребители и Костинброд с 2400 потребители. В София в момента ток няма в кв. "Красно село” и в голяма част от Бояна, тъй като подстанция в Бокар има сериозна авария. Всички аварийни екипи са на място и работят.

Най-сериозно е положението в Мездра - там от 14.00 часа работят колегите и още има проблеми. Причините са влошените метеорологични ситуации: силният вятър и внезапно появилият се дъжд са причина електропреносната мрежа да даде накъсо.

В Самоков и Костинброд са паднали дървета. Всички тези участъци нямат до момента ток.

Водещи

Най-четени