Държавата обеща магистрала между Видин и Монтана 24.01 | 17:53

Между Мездра и Ботевград пък ще има четирилентов скоростен път

От iNews.bg

В участъка на международен път Е 79 от Видин до Монтана ще бъде изградена автомагистрала, а от Мездра до Ботевград - скоростен четирилентов път. Това съобщи министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, която проведе работна среща за напредъка на проекта за модернизация на пътя Видин – Ботевград, предаде бТВ.

Проектът на път от Видин до Монтана е променен от първоначалните планове в автомагистрала, а участъка от Мездра до Ботевград ще бъде скоростен четирилентов, заради релефа и трудните условия за неговото изграждане.

Първият участък, който ще започне да се строи, е от Мездра до Ботевград, тъй като е най-напреднал в процедурите, след него започва строителството на пътя от Видин до Ружинци.

"Тази година успоредно с процедурите, които трябва да се извършат по отчуждаванията, ще се проведат и тръжните процедури от АПИ, така че когато се приключи отчуждаването, да има и избран изпълнител. Заради обжалвания на пътя Мездра – Ботевград тръжната процедура се е проточила над една година", обясни  министър Петя Аврамова.

Тя добави, че освен магистрала "Хемус", двете вертикални отсечки Русе – Велико Търново и Ботевград – Видин са изключително важни за бизнеса и за хората, които живеят в този край.

Водещи

Най-четени