Държавата откупува частни имоти за 0.5 млн. в Стара Загора 18.05 | 16:11

Имотите са на територията на бившия Азотно-торфов завод

От iNews.bg

Следващата седмица Министерският съвет ще отпусне около 500 хил. лв. за откупуване на частните улици на територията на бившия Азотно-торов завод в Стара Загора. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Стара Загора, след като посети района и се срещна с работници от различни фирми, където бизнес дейност развиват 80 компании. Проблемът е, че дълги години липсва инфраструктура, защото собственикът им е фалирал.

Премиерът Борисов уточни, че следващата седмица на заседанието на Министерския съвет ще бъдат отпуснати средства на община Стара Загора, с които да бъдат откупени 85 декара улици. "Тук работят 900 души и не могат да правят реален бизнес. В Пловдив вече няма терени. В Шумен всички терени са изкупени за заводи. А тук държите 1500 декара и заради това, че са частни улиците, инвеститори не могат да дойдат", каза още премиерът Борисов. Той припомни, че в Кърджали вече работят пет високотехнологични заводи, като там е и най-големият иновационен център и уточни, че освен огромни заводи се изграждат и социални центрове за работниците.

"Неслучайно всички заводи идват в България, защото ние правим високотехнологични компоненти, ние правим електрониката на автомобилите, най-скъпите системи", подчерта още премиерът Борисов в Стара Загора.

След срещата с работници от различни фирми министър-председателят Бойко Борисов разгледа разширяването на производствената база на предприятие за екструдиране на плътни и структурни полимерни листи.

Водещи

Най-четени