Държавата ремонтира 9 военни кораба за 4,7 млн. лв. 28.07 | 09:01

Кандидатите по обществената поръчка трябва да са извършили поне две такива услуги

От iNews.bg

Министерството на отбраната е обявило обществена поръчка за ремонт на 9 стари кораба, които са на въоръжение във Военноморските сили. Общата стойност на ремонтните дейности е 4,7 млн. лв. с ДДС, предаде БГНЕС.

Средната цена на ремонта на един плавателен съд ще е около 500 000 лв. Доковият ремонт на старите кораби ще стане поетапно, като още през 2016 г. трябва да бъде отремонтиран един от тях. През 2017 г. и 2018 г. трябва да бъдат ремонтирани по два кораба, през 2019 г. – три и още един през 2020 г.

На ремонт ще подлежат: учебно-спомагателен плавателен съд; противопожарен кораб; танкер-бункеровчик; транспортен кораб с капацитет да превозва до три средни танка; фрегата; спасителен кораб.

Основният ремонт на плавателните съдове ще включва и пребоядисване, както и възстановяване на нарушената водопроницаемост като гаранционният срок за пребоядисаната подводна част на корабите трябва да е минимум 36 месеца.

Военното министерство ще направи предварителен подбор на желаещите да ремонтират военната техника. Кандидатите трябва да са изпълнили минимум две идентични услуги в последните 5 години. Само избраните кандидати ще могат да подадат и финансови оферти.

Водещи

Най-четени