Държавата се разплаща с бизнеса до края на август 15.07 | 17:25

Това е основната причина за актуализация на бюджета, обясни Ангел Найденов

От Филипа Тодева

Очакванията и надеждата на правителството са разплащането с бизнеса да се извърши до края на август. Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов на среща с представители на бизнеса в Перник, предаде БТА.

Найденов подчерта, че задълженията към бизнеса, общините, здравните заведения са основната причина за актуализация на бюджета, която ще бъде внесена като предложение за промени до края на месеца.

"Ще очакваме в много бърз порядък предложенията да бъдат разгледани и одобрени, за да започне и процесът за разплащане на държавата с бизнеса", каза Найденов.

Според него в случая става дума не само за намерение за изчистване на задълженията от страна на държавата, а за предоставяне на възможности бизнесът да реализира усилията си към разкриване на нови работни места, изплащане на задължения към работниците и инвестиране в развитието на предприятията.

"Досега няма такъв прецедент, какъвто реализира на практика министър-председателят и съответно правителството, представяйки в края на първия месец от дейността си не само програма и намерения, а и отчет пред Народното събрание" отбеляза министърът на отбраната.

Водещи

Най-четени