Държавата ще затъне в сняг през зимата! Буквално! 29.09 | 15:19

Пригответе си ските, защото пътищата няма да се чистят

От Филипа Тодева

Държавата е напът съвсем да затъне в преспите, и то буквално. Отново бе потвърдено, че пари за зимно снегопочистване няма. Служебната министърка Екатерина Захариева отново алармира, че МРР няма да се грижи за пътната инфраструктура поради изчерпания бюджет на ведомството ѝ.

Поради тази причина служебното правителство на Георги Близнашки работи по актуализацията на държавния бюджет. Въпреки че тя ще бъде гласувана от легитимно избрания парламент и логиката е да бъде подготвена и внесена от легитимно избрано правителство.

От няколко дни се тръби в публичното пространство, че 78% от бюджета на Министерството на регионалното развитие са били похарчени още през първото шестмесечие на 2014 година.

Поради тази причина се наложило да бъдат спрени изключително важни проекти като ремонти на виадуктите по магистралите. Спрян е и ремонтът на 34 отсечки от автомагистрала "Тракия”, които са в изключително лошо състояние. Освен че няма средства за поддръжка на пътната инфраструктура, допълнително има спрени две програми, които все още не са възстановени.

Допълнително ситуацията в страната се усложнява и от факта, че все още е затворена КТБ, което е извънредна ситуация за страната ни.

Водещи