Държавният глава Румен Радев връчи третия мандат на парламентарната група на "Има такъв народ" 29.07 | 12:24

Пеезидентът подчерта, че това не е лека задача и се надява от партията да подходят с необходимата отговорност към мандата.

От iNews.bg

Държавният глава Румен Радев връчи третия мандат на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН).

"Това е последният шанс пред 50-ото Народно събрание да излъчи правителство и да не отлети без съществени постижения в историята.  От самото начало вие застъпвате тезата за необходимостта от редовно правителство и отстоявате формулата за надпартиен експертен кабинет. На фона на конфликтите между партиите и вътрешнопартийните раздори сред редици от тях, вие демонстрирате устойчивост и се надявам това да ви помогне за успешната реализация на мандата", заяви Радев, обръщайки се към представителите на ИТН.ю

Пеезидентът подчерта, че това не е лека задача и се надява от партията да подходят с необходимата отговорност към мандата.

"Ние сме пределно наясно в каква тежка криза е страната и каква отговорност носи този трети мандат. Според нас е дори по-голяма отговорност, отколкото първите два мандата. Ние ще подходим изключително практично и с разум. Ще проведем разговори с всички парламентарно представени партии и с независимите депутати. Не е тайна нашето мнение, че за излизане от кризата, в която е страната, е необходимо бъдещото управление да стартира с широка парламентарна подкрепа", каза председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

Той заяви, че разговорите с другите партии ще започнат още от утре.

Водещи

Най-четени