Дъщерята на израелския посланик у нас е сред тежко ранените при атентата?* 19.07 | 10:00

Пострадалата жена е транспортирана до ВМА в София със самолет

От Кремена Бедерева

Дъщерята на израелския посланик в България - Н. Пр. Шаул Камиса Раз е сред пострадалите след вчерашния атентат на бургаското летище, съобщи Нова тв, позовавайки се на анонимен източник.

Снощи посланикът посети болницата и ранените.

Пострадалата жена е транспортирана до ВМА в София със самолет. Лекарите се борят за живота й.

iNews се опита да се свърше с пресаташето на израелския посланик за повече информация, но за момента отказват да изяснят случая. Най-вероятно до час ще има яснота.

iNews припомня, че 26-годишна израелска гражданка А.К., пострадала при инцидента в Бургас, е транспортирана и настанена в Клиниката по реанимация и интензивно лечение във ВМА-София, съобщиха от пресцентъра на болницата.

Пострадалата е с тежка политравма – гръдна и коремна контузия, разкъсване на черен дроб и диафрагма, на изкуствено дишане и с опасност за живота.

Транспортираните снощи в София с военен самолет ранени израелски граждани - две жени и един мъж, пък са в стабилно състояние, доколкото позволява това, което са преживели. Това съобщи министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

Едната жена е с гръдна и черепно-мозъчна травма, другата е претърпяла операция на черен и бял дроб, и диафрагма, мъжът е със счупен таз и подбедрица и обгаряния, каза здравният министър. Те са стабилни и са живи, успокои тя.

*Информацията е актуализирана към 10.35 часа. Очаквайте подробности!

Водещи