Дянков в болница 26.02 | 09:39

Имал проблеми с рамото и ходел на раздвижване в Правителствена болница

От Кремена Бедерева

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, който подаде оставка, е в болница.

Имал проблеми с рамото и ходел на раздвижване в Правителствена болница. Всяка поява на Дянков е съпроводена с небивали мерки за сигурност, като на пациентите е забранено дори да излизат по коридорите.

"Ако, не дай си боже, ми се доходи до тоалетната, не мога да ида", жалват се граждани, станали свидетели на височайшето посещение. Дянков пристига обикновено между 9-10 часа като всички пациенти, които са на процедури в салона. Там обаче той играе гимнастика и останалите са принудени да напуснат. Следва раздвижването и чак след като финансистът в оставка си тръгне, персоналът и болните могат да продължат заниманията си.

По информация на "Всеки ден" именно раздвижването на рамото на Дянков било причината той да не присъства в Народното събрание на 20 февруари, когато депутатите гласуваха оставката на кабинета "Борисов". Дянков решил, че му е по-важно да се погрижи за здравето си и отишъл на процедури вместо в парламента.

"Не си е изкълчил рамото по време на ските, има този проблем поне от месец", категорични бяха близките на Дянков и допълниха, че е ходил на раздвижвания още преди ваканцията в Америка, за да може да се радва на любимия си спорт, без да усеща болка.

От финансовото министерство пък разказаха подробности около грижите на домашния любимец на Дянков и съветничката му Ирина Велкова - кученцето Джиджи. Към песа бил прикрепен младеж, който имал задължение да го извежда на разходка, да му купува храна, да го води на прегледи.

Освен това малкото паленце си имало специален кош в кабинета на Дянков, затова и когато журналисти отивали на среща с финансовия министър в оставка, били канени в заседателната зала на министерството, за да не притесняват Джиджи, чиято фамилия е Велков-Дянков.

Водещи

Най-четени