Дянков остава до Борисов, не е обиден 20.02 | 11:10

"Продължавам да работя до и с Борисов и ще остана финансов министър, докато правителството работи"

От Кремена Бедерева

"Бойко Борисов показа, че е истински лидер", каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, който се престраши да коментира обявената от Бойко Борисов новина, че правителството подава оставка.

Дянков обяви, че ще подкрепя премиера и през следващите месеци, за да може ГЕРБ да получи пълен мандат.

"Народът да реши кой какво е направил. Аз подкрепям премиера - като гласува народът и като мисли за какво ще гласува, да види какво сме направили в най-тежкото време в Европа - спортните площадки, детските градини, всичко това е благодарение на Борисов и този кабинет."

Това каза подалият оставка вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков в Министерски съвет. Той слезе при журналистите.

"А другите са направили нищо. Убеден съм, че народът ще се успокои и ГЕРБ ще получи мнозинство в следващия кабинет. Какво предстои - зависи от други хора", каза още Дянков.

Той обяви, че днес в МС са се взели някои допълнителни решения. От 1 март въвеждаме т.нар. "златен стандарт" в НАП, с който фирмите ще получат по-добро обслужване. Също така кабинетът е решил да прехвърли НДК на културното министерство.

"Продължавам да работя до и с Бойко Борисов и ще остана финансов министър, докато правителството работи", обяви Дянков. Той бе категоричен, че "не се чувства обиден."

Миналата седмица Дянков е имал известни търкания с премиера Борисов основно заради зърнопроизводителите, защото Дянков е смятал, че те трябвало да получат парите си през март, но се е взело друго решение.

Като финансов министър смятам, че съм успял, коментира още Симеон Дянков, въпреки това той подчерта, че е можел да направи повече неща - за електронното правителство, Фонда за научни изследвания и т.н.

Дянков увери, че фискалният резерв е много повече от предходни години и отсега нататък той само ще се увеличава. Той подчерта, че държавата е една от най-стабилните в ЕС и това го показват всички международни агенции.

"Не съжалявам", завърши Дянков.

Водещи

Най-четени