Дясната ръка на Слави счупи заверата с ДБ и Изправи се Ние идваме с изказване пред НС 29.07 | 09:31

Тошко Йорданов обяви служебния министър на финансите Асен Василев за крадец

От iNews.bg

Изненадваща позиция изказа днес от трибуната на НС председателят на парламентарната група на Има такъв народ - Тошко Йорданов. Дясната ръка на Слави взе думата и буквално попари с думите си минаващите за сигурни партньори на ИТН в бъдещ кабинет - ДБ и Изправи се Ние идваме.

Йорданов в прав текст обвини служебния министър Асен Василев в кражба, обявявайки го за негоден за високи държавни постове. 

"Преди четири дни от ДБ заявиха, че нямат претенции за личностите в кабинета, но позицията им се промени. Христо Иванов посочи даже конкретни личности, които трябва да бъдат в кабинета - Асен Василев, Кирил Петков. какво се случи в тези 4 дни, та от ДБ се извъртяха. Явно политиката е наистина мръсно нещо, с мръсни хора. Но не и ако се прави от чисти хора с чисти помисли. Ние сме такива и няма да се съобразяваме с партия, която е на четвърто място на изборите, която ни извива ръцете за министерски постове.

Според Йорданов инвеститор се отказва от фирмата на настоящия финансов министър Асен Василев заради лошо управление. Той допълни, че срещу друга фирма на Василев е имало дела, защото Василев е откраднал интелектуална собственост – софтуерен код. Дори адвокатът му признава фактите по делото и Василев се оказва крадец на интелектуална собственост.

"Препоръчваме на Христо Иванов да се интересува повече от фактологията, а не от личните си симпатии", изстреля Тошко Йорданов.

Според него Манолова и Иванов водят нещата към следващи избори и карат Бойко Борисов да се радва, защото пак може да дойде на власт.

 

Водещи

Най-четени