Дясната ръка на Христо Иванов: КЕВР е ГЕРБ-ерска мафия, нарочно си играят с цените на тока 15.12 | 11:00

ГЕРБ, чрез назначени от тях хора в регулатора, опитват да свалят отговорността от Фандъкова за некадърното управление на софийската Топлофикация, която за периода на управление на ГЕРБ задлъжня милиардно, скочи Иво Мирчев

От iNews.bg

Дясната ръка на Христо Иванов в ДБ - Ивайло Мирчев, нападна мощно ГЕРБ, обвинявайки бившите управляващи, че стоят зад акта на КЕВР да вдигне цените на тока и парното, за да вкарат в проблеми новата власт. Ето какво написа депутатът по случая:

Докато новият кабинет се заклеваше в НС от КЕВР изненадващо решиха да увеличат тока за потребителите с 13%, а парното с 30%. Няма съмнение, че това увеличение е политически мотивирано от КЕВР (която от години е пълна с герберски калинки и не изпълнява ролята си на регулатор, а обслужва интересите на енергийната мафия).

Доказателство, че решението на КЕВР е политически мотивирано е безпрецедентно високата цена, с която държавата ще компенсира Топлофикация - София за произведената от нея ел. енергия - 635 лв. (толкова не е получавал дори Доган).

По този начин ГЕРБ, чрез назначени от тях хора в регулатора опитват да свалят отговорността от Фандъкова за некадърното управление на софийската Топлофикация, която за периода на управление на ГЕРБ задлъжня милиардно.

Водещи

Най-четени