Евгений Дайнов: Очаквам ГЕРБ да не управлява никога повече 18.05 | 19:34

България не може да живее без десни и центристки партии

От Десислава Маданска

Очаквам ГЕРБ да не управлява никога повече. Това заяви политологът Евгений Дайнов пред "Нова телевизия". Той посочи, че според неговите прогнози е трябвало да има около 1% разлика между ГЕРБ и БСП. Според него обаче по-голямата разлика дошла от потъването на десницата.

По думите му лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е натрупал много лоша карма, която се е трансформирала в жлъч от страна на хората.

"Той имаше условията да стане втория голям реформатор и не го направи", каза експертът.

По думите му парламентарната група на ГЕРБ няма да е в пълен състав.

"Някои хора ще започнат да бягат. Още през февруари казах, че гръбнакът на ГЕРБ е пречупен. Има лумпенизирани слоеве от населението, които са привлечени от чалга стила им", каза още Дайнов. 

По думите му Надежда Нейнски и Иван Костов избрали да живеят в миналото и си останали в 20 век. Дори не можеха да назоват новите проблеми, смята Дайнов.

Според него обаче  България не може да живее без десни и центристки партии и те ще се появят. При сините в момента се повтаряла носталгията на червените бабички по Татово време. Хубавото все пак било, че има млади хора, които са 32-33 годишни, които могат да възродят десницата.   Политологът очаква следващият кабинет да е програмен, което би било добре, защото няма да бъде роб на стари заблуди или дразги. 

Водещи

Най-четени