Евгения Банева: Въвлякоха ни в скандала заради политическите амбиции на мъжа ми 10.04 | 18:27

Българските бизнесмени регистрират офшорки заради конфиденциалността, а не за да крият данъци, казва тя

От iNews.bg

Името ни беше въвлечено в панамския скандал заради политическите амбиции на моя съпруг и заради това, че той от 2 години той работи за отваряне на България към пазарите в Азия. Това заяви пред Нова телевизия Евгения Банева във връзка с разкритията от "Документите от Панама”, че със съпруга си Николай имат офшорни компании.

Според нея регистрирането на фирми в офшорни зони е широко разпространена практика в света на бизнеса и това не означава, че някой крие нещо. "Няма бизнесмен в света, който да няма офшорни фирми. Това са съвсем нормални търговски практики. Когато става дума за бизнес на светло, не виждам нищо скандално в това”, коментира Банева.

Според думите й българските бизнесмени, които не развиват дейност в сивия сектор, не регистрират фирми в офшорни зони с цел да укриват данъци. "Най-важното нещо, което осигурят офшорните фирми, това е конфиденциалността. А това за България е особено важно”, казва Евгения Банева. Според нея големия проблем на икономиката у нас не са офшорките, а кражбата на фирми от Търговския регистър. И добави, че тя и съпругът й на няколко пъти са били потърпевши от такива случаи.

Водещи

Най-четени