Евгения Банева: Изнудва ни човек от името на Пеевски 27.07 | 12:13

Терорът срещу семейство Баневи датирал от две години, но държавата нехаела

От iNews.bg

"Не сме инсценирали пожара в къщата ни в Бояна. Човекът, който ни изнудва, казва, че се ползва с възможно най-голямата протекция на държавно ниво. Споменава името на Делян Пеевски. Не мога да знам дали това е така, но мълчанието на прокуратурата при толкова много свидетелски показания за мен е показателно". Това заяви по Нова телевизия съпругата на бизнесмена Николай Банев като коментира умишления палеж в къщата им в Бояна.

Тя обясни, че "терорът над семейството й датира от 2 години, по случаите са пускали над 40 жалби и имало десетки свидетели. Искала е и срещи с главния прокурор и с лидера на ДСБ Радан Кънев, но са й били отказани.

"Покушенията срещу семейството ми и наши служители датират от повече от две години и половина. Има различни палежи, слагани са бомби в офиси. Това са случаи, за които сме писали жалби. Случаите са абсолютно идентични, от един и същи подбудител. Извършителите са от неговия кръг. Отново ще се въздържа да посоча конкретни имена, тъй като когато съм казвала, заведоха срещу мен дело за обида и блокираха имущество за стотици хиляди левове", коментира Банева. И допълни, че се надява прокуратурата ще си свърши работата.

Банева посочи, че не само в този случай, но и при предишни, е получавала много обаждания с искания за различни суми пари. "Става въпрос за едно абсолютно беззаконие, което смятам, че всички граждани усещат ежедневно. При нас е състояние на терор", заяви Евгения Банева.

 

 

Водещи

Най-четени