Евразийска България? Българин създаде проруска партия в Димитровград 31.07 | 15:31

Новият политически субект ще затопля отношения с братушките

От Филипа Тодева

Една голяма част от българите подкрепят Русия и симпатизират на държавния глава на Руската федерация. За никого не е тайна, че това са предимно ляво мислещи хора, докато от десния политически спектър традиционно подкрепят Запада. На някои почитатели на Русия обаче им е дотегнало от ЕС и НАТО и явно смятат, че България ще има по-светло бъдеще като член на един ЕС, но не Европейския, а Евразийския.

А дали можем да ги виним след седемгодишното членство в Европа, която не ни донесе нито реки от пари, нито повече сигурност, а Шенген е като "сън в лятна нощ", но не се знае кое лето господне ще се присъединим. Инициативата по създаването на първата по рода си проруска партия у нас принадлежи на жител на Димитровград. Димитър Здравков е председател на инициативния комитет по създаването на новата политическа сила. Пред iNews той потвърди, че партията ще работи усилено по проекти, свързани с възстановяване, задълбочаване и заздравяване на културните и исторически връзки между Република България и Руската Федерация във всички сфери на обществения, политически и икономически живот.

Партията ще популяризира идеите на Евразийски съюз и Евразийска икономическа общност с цел откриване на нови възможности пред българският бизнес, наука и култура. Инициативният комитет вече е започнал да събира подписи. Веднага след учредяването си партията ще започне дебат за преоценка на членството на България в Европейския съюз, НАТО и всички техни производни, както и за приключване на отношенията със Световната банка и Международния валутен фонд.

Водещи

Най-четени