Евродепутатите ще разглеждат случая с българския "Уотъргейт" 18.04 | 15:26

Комисията за правосъдие и граждански права ще излезе с резолюция за СРС-тата

От Христина Рафаилова

Комисията за гражданските свободи, правосъдие и вътрешен ред в Европейския парламент ще разгледа случая с българския "Уотъргейт". Това съобщиха от пресцентъра на институцията, цитирани от bTV.  Комисията ще излезе с и  резолюция по случая. 

Подозренията за нерегламентираното подслушване са били сред темите на  Съвета на председателите на Европарламента днес, в рамките на сесията на ЕП в Страсбург. 

Все още не е ясна дата, когато ще бъде обсъждан въпросът за подслушването у нас, разследвано от българската прокуратура. 

В компетенциите на комисията влизат въпросите за  защитата на правата на гражданите, борбата с дискриминацията, полицейското и съдебно сътрудничество .

Комисията дава становища по всеки един от тези ресори, включително въпросите засягащи присъединяването на България към Шенгенското пространство.

След като излязоха резултатите от проверката на държавното обвинение в МВР, евродепутатът Илияна Йотова зави, че ще  запознае с тях европейските служби и ще поиска специално изслушване в комисията антимафия в ЕП. 

Също така евродепутатът Станимир Иличев говори по този въпрос в началото на сесията на ЕП. 

 

Водещи

Най-четени