Европа вече знае какво е чалга 17.01 | 09:19

Азис, Андреа и Преслава лъснаха в BBC

От Гергана Златкова

Независимо дали сте "за” или "против” чалгата, или дали подкрепяте, или точно обратното – не сте съгласни с отпуснатите милиони от Брюксел за "Пайнер” - едно е сигурно – скандалът, който това предизвика у нас, определено не ни направи добра реклама в Европа.

Нещо повече – започва да се отразява сериозно върху имиджа на страната ни, след като дори BBC коментира какво се случва у нас.

И така вече се знае и из Европа какво е това "чалга”, кога е възникнала, а информацията за това "музикално движение” е онагледена в BBC със снимка на трима от фолк иконите у нас - Азис, Андреа и Преслава.

Интересно е й определението, което BBC дава за начина, по който "Пайнер” популяризира музиката и изпълнителите си – "с полуголи снимки и клипове”.

А таргет групата, която слуша тази музика – предимно млади българи, определено не прави добра реклама за младите будни и интелигентни хора у нас.

Не е отминат от BBC и фактът, че отпуснатите средства предизвикаха масово недоволство в арт средите у нас, възможно е дори да се стигне до протест от страна на хората на изкуството у нас.

Цитирането на рапъра Мишо Шамара или Big Sha, който не пропусна да се изкаже по темата, също намира място в обзорната статия за скандала, редом до това на видния режисьора Александър Морфов.

Водещи

Най-четени