Европейски кулинарни ястия с български акцент 16.02 | 13:39
В новото кетъринг меню за бизнес класа на България Ер

ационалният превозвач България Ер е подготвил специална изненада за пасажерите, които пътуват в бизнес класа.
От днес, 16 февруари, авиокомпанията въвежда изцяло обновено кетъринг меню за бизнес класа на борда. Новото меню е 4-степенно и е изготвено според европейските кулинарни вкусове, в комбинация с традиционни български ястия и продукти, сред които и емблематичните за страната ни кисело мляко и бяло сирене.
Кетъринг менюто за бизнес класа се състои от различни видове салати, студени предястия, основния ястия и десерти, които ще бъдат сервирани на ротационен принцип всеки месец.
Специалитетите са професионално селектирани от шеф Пламен Стамов – главен готвач на ресторант "Ред Канапе" и ресторант "Рапонги", и се приготвят за поднасяне на борда от авиационната кетъринг компания Silver Wings.
Менютата са съобразени с дестинацията и сезона. Селекцията се състои от сочно пилешко гриловано филе върху императорски ориз и ароматен сос с печурки; нежно филе от норвежка сьомга със запечени картофи и палитра от гриловани зеленчучи; пилешки гърди с аромат на масло, гарнирани с градински спанак, ориз басмати и фин сос със сирене Филаделфия или крехки свински ноазети от бон филе, поднесени с императорски ориз, конфитирани чери домати и сос с ретро горчица.
Докато пасажерите в бизнес класа прелитат над Европа, те ще могат да се наслаждават на различни видове свежи салати, традиционни български ястия, като баница с масло и сирене, и изтънчени предястия като гъши пастет или ордьовър от местни меса, сирена и билки.
Пасажерите ще могат да подслаждат пътуването си с домашно приготвено брауни с парчена орехи и черен шоколад или чийз кейк с шоколадова бисквита и студен крем със семенца ванилия.
Новото меню в бизнес класата на България Ер е част от обновяването на цялостния кетъринг на борда на националния превозвач. От авиокомпанията предстои да обновят и менюто за икономична класа.
Водещи
-
Митов:За мен това е чиста проба саботаж на въвеждането на еврото в България.
Министърът посочи, че до преди два часа искането на президента не е било внесено в парламента,...
12.05 | 17:59
-
Стотици кулинарни майстори ще участват във Фестивал на баницата във Врачанско
По традиция кулинарните шедьоври ще бъдат разделени в три категории - солена, сладка и...
12.05 | 17:40
-
Хотелиери и ресторантьори недоволни от ремонтите по пътя към морето
По този начин според организацията държавата работи за конкурентните ни съседни дестинации...
12.05 | 17:20
-
Прокуратурата разследва Конституционния съд за касирането на изборите
Наблюдаващият прокурор Виолета Марчева от отдел "Специализиран" на СГП е преценила, че има...
12.05 | 16:59
Най-четени
-
Алгафари за референдума: Баба Пена и бай Хасан не трябва да бъдат питани за еврозоната
Това заяви пиар експертът Нидал Алгафари по темата с референдума за еврозоната, иницииран от...
12.05 | 13:30
-
Няма българска череша и няма да има тази година, категоричен е доцент Димитър Сотиров
Овощар: Ако клиентите не купуват череши, търговците ще свалят цената
12.05 | 10:15
-
Зафиров: Референдумът за еврото въобще не трябва да влиза в Народното събрание
„Ние сме за всенародни допитвания, но те трябва да отговарят на правовия ред, законността и...
12.05 | 12:57
-
Румен Радев внася в НС предложението си за референдум за еврото
Партиите в парламента са на различни позиции
12.05 | 09:15