Европейските социалисти се сближават с арабския свят 24.03 | 15:16

Необходим е нов модел на отношенията между ЕС и Арабския свят, смята лидера на ПЕС и на БСП Сергей Станишев

От iNews.bg

Европейските социалисти показаха последователната си подкрепа на арабския свят. Това стана, след като президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев откри международна конференция, посветена на общата визия за прогресивен арабски сят в Аман Йордания.

Необходим е нов и справедлив модел на отношенията между ЕС и Арабския свят, каза Станишев.

От началото на Арабската пролет ПЕС се ангажира плътно с подкрепа на усилията за изграждане на демократични общества и институции и социална справедливост", каза още лидерът на европейските социалисти.

По думите му ПЕС е предложила икономически план за развитие, инвестиции и социални реформи в Европа, но за да бъде реализиран е необходима политическа промяна на стария континент, която може да направи само кандидатът на европейските социалисти за председател на ЕК Мартин Шулц.

Не може ЕС да е стабилен и проспериращ, ако не помогне да има мир, икономическо развитие и социален прогрес по границите му.

Затова трябва да има нова политика след евроизборите, иначе ще продължат бежанските вълни, имиграцията и несигурността", категоричен бе Сергей Станишев.

Заедно със Станишев на форума присъстваха лидера на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода, както и социалистически и социалдемократически партии от цяла Европа, Египет, Йордания, Сирия, Тунис, Ливан, Ирак, Мароко, Палестина и др.

Водещи

Най-четени