Европроекти осигуряват нови работни места в Свищов 02.12 | 12:26

Общо 17 души са назначени на работа в града за срок от 12 месеца

От Силвия Стоядинова

Общо 17 нови работни места ще бъдат разкрити в община Свищов от началото на месец декември по европейски проекти. Осигурената заетост е в рамките на проект "Нов избор – развитие и реализация" към Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Проектът се изпълнява от Агенцията по заетостта чрез бюрата по труда в цялата страна.

Основна му цел е обучение за придобиване или повишаване на професионалната квалификация на безработни лица, регистрирани в дирекциите "Бюро по труда" с цел тяхното последващо включване в заетост.

През април община Свищов подаде заявка за разкриване на 19 работни места по професия "Общ работник - поддържане на сгради", одобрена за участие в края на месец август.

Над 30 души кандидатстваха за включване в програмата, като одобрени от тях бяха 23-ма души.

От обучаваните 21 души завършиха успешно курса и през ноември получиха своите удостоверения за професионално обучение.

От вчера 17 от тях вече са назначени на трудови договори към Община Свищов за срок от 12 месеца. Те ще получават минимална работна заплата, заедно с всички осигуровки и допълнителни възнаграждения по Кодекса на труда, като средствата се осигуряват изцяло от проекта.

Наетите лица ще участват в ремонт и поддръжка на сгради публична общинска собственост. Седем от тях ще работят на територията на града, а останалите десет – в селата Морава, Козловец, Драгомирово, Царевец, Червена и Хаджидимитрово.

 

Водещи

Най-четени