Евстатиев остава в ареста! Поведението му говори за чувство на безнаказаност, казва прокурорът 02.06 | 19:18

Защитата твърди, че върху обвинения в изнасилване бивш кмет, се упражнява репресия

От iNews.bg

Пловдивският окръжен съд потвърди решението на съда в Панагюрище и остави в ареста бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, обвинен в изнасилването на непълнолетно момиче.

Иван Евстатиев е вменяем и здравословното му състояние не е такова, че да бъде изменена мярката му в по-лека, категорични бяха от прокуратурата, позовавайки се и на становището на експертите. Бил е в ясно съзнание и адекватен, когато е извършвал деянието спрямо 16-годишното момиче. Поведението му в Стрелча говори за силно развито чувство за безнаказаност, заявиха също от обвинението.

Иван Евстатиев се явил в съдебната зала видимо отслабнал и заяви пред съдебния състав, че съжалява и поиска да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение. Защитата му уточни, че това може да е домашен арест или парична гаранция предвид влошеното му здраве и нестабилната му психика. Като аргумент адвокат Ташкена Колчева се позова на последния преглед, направен на Евстатиев от психиатър в края на май, констатиращ, че бившият кмет има тежък депресивен синдром:

"Това е психично болен човек с огромна тежест във всичко това, което му се случва, защото това е репресия по отношение на него".

Освен това, цитирайки показанията от три последователни разпита на пострадалото момиче, адвокат Колчева изтъкна, че е видяла в тях разминавания, които я карат да  направи извода, че:

"Тя не е признала за изнасилване. Тя е признала за доброволен сексуален контакт. Тя самата е заявила, че дори и да не е пила алкохол, пак нямало да му откаже. Това са нейни думи, които могат да се прочетат в свидетелските й показания от 16 януари. Каква е целта? Тя вече е длъжна да защитава своите родители".

Водещи

Най-четени