Евстатиев с инсулт, диабет и бъбречна недостатъчност, искат по-лека мярка 05.02 | 13:45

Съдът ще заседава в 14:00 часа в пазарджишката болница, пред която се готви протест

От iNews.bg

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев има мозъчен инсулт, бъбречна недостатъчност втора към първа степен и диабет. Заради диагнозите му защитата настоява за по-лека мярка.

Евстатиев, който в момента се намира в Областната болница в Пазарджик, очаква съдебното решение за мярката днес в 14:00 часа. Решението на Районния съд в Панагюрище е съдебното заседание да се проведе в самата болница.

"Приемам с недоумение решението на Районния съд в Панагюрище да проведе съдебното заседание по искането за по-лека мярка на Иван Евстатиев в Областната болница в Пазарджик. Нямам правна обосновка за това решение. Представила съм експертизи, които доказват тежкото здравословно състояние на Евстатиев. Те не са поръчани от мен, а от прокуратурата и от съда. Експертизите показват освен наличие на мозъчен инсулт, бъбречна недостатъчност втора към първа степен и диабет", каза защитничката му Ташкена Колчева.

Междувременно стана ясно, че жителите на Стрелча отново организират протест с искане за справедливо правосъдие. Този път демонстрацията ще се проведе пред Пазарджишката болница.

Водещи

Най-четени