Един призрак броди из Дупница – страхът от Галеви е жив 21.03 | 12:47

Всички бизнесмени в бастиона на братята плащали „данък спокойствие“

От iNews.bg

По времето на Галеви всеки, който е искал да развива бизнес в Дупница, е плащал "данък спокойствие”. Това обяви Пламен Соколов, който е бизнесмен и бивш кмет на Дупница.

"Човек, с извинение, за да отиде на тоалетна, трябваше да пита Пламен Галев, това беше публична тайна. Не можеш да направиш автокъща, ако не вземеш устното разрешение от него, съответно срещу определена сума”, твърди Соколов.

По негово мнение, и днес страхът продължава да съществува в града. Той обясни, че страхът е в основата на "онова, което се е случвало години наред – побоища, отнети животи".

В Дупница има неразкрити четири тежки убийства, така и останаха неразкрити - нито се разбра кой ги е извършил, нито кой ги е поръчал, те обаче разчистиха терен, определен терен, става ясно от думите на бившия кмет.

Полицията отрича да знае за подобен рекет. bTV информира, че никой от хората по върховете на местната полиция и прокуратура днес не е на поста си. Шефът на полицията е преместен в Кюстендил. Окръжният прокурор е в пенсия, в пенсия е и наблюдаващият прокурор по делото "Галеви".

Водещи

Най-четени