Един човек е в критично състояние, други 7 са без опасност за живота след консумация на метилов алкохол 29.12 | 16:03

Окръжна прокуратура – Благоевград е привлякла като обвиняем Тайфи Мекльов за извършено тежко умишлено престъпление против народното здраве

От iNews.bg

Един човек е в критично състояние, други седем са без опасност за живота след консумация на метилов алкохол в град Якоруда. Първите четирима от отровилите се биват приети в реанимацията на благоевградската болница на 27 декември малко след 22.00 часа.

 Вчера към към 18.00 часа в болницата за лечение постъпва още един мъж на 28 години, който също е консумирал от ракията по време на ритуално колене на прасе, наричано в региона "свинска сватба" в събота, в град Якоруда.

През нощта в лечебното заведение биват приети още трима души пили от метиловата напитка, които след извършени прегледи в спешното отделение на болницата, също били настанени в реанимация.

Д-р Огнян Митев, директор на МБАЛ – Благоевград заяви, че на хоспитализираните е извършена хемодиализа за изчистване на метиловия алкохол в кръвта. Тази сутрин стана ясно, че Окръжна прокуратура – Благоевград е привлякла като обвиняем Тайфи Мекльов за извършено тежко умишлено престъпление против народното здраве.

 

Той е обвинен в това, че на 25 и 26 декември 2015г. в град Якоруда, е продал 6 литра алкохолна напитка, съдържаща метилов алкохол, като от деянието му е последвала смъртта на четири лица. Тайфи Мекльов е задържан от прокурора за срок до 72 часа.

Водещи

Най-четени