Единият от убийците на бременната Петя ще лежи 30 години в затвора 26.09 | 17:12

Родителите на убитото момиче ще получат 600 хил. лв. обезщетение

От Теодора Кокаланова

Софийският градски съд осъди Емил Азов на 30 години лишаване от свобода за убийството на Петя Тодорова в кв. "Западен парк".

Първоначално Азов бе осъден на доживотен затвор, но тъй като той се призна за виновен, съдът го осъди на 30 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Михаил Миков също бе осъден с доживотен затвор, но след като и той призна вината си, съдът му даде 20 години затвор също при първоначален строг режим.

Двамата са осъдени за жестокото убийство на бременната Петя Тодорова, станало на 4 март 2013 година. Те са задължени да заплатят общо 600 хил. лева обезщетение на родителите на убитото момиче, предаде агенция "Фокус".

Двамата обвинени са хвърлили Петя в шахтата жива, след като я ритали, удряли с дървета и я душили. Тялото на жената беше намерено именно в шахтата, намираща се в местността Смърдана, в района на столичния квартал "Западен парк".

Жертвата е била бременна, като е твърдяла, че е детето е от Емил. Убитата е била в интимни отношения и с другия обвиняем. 

Водещи

Най-четени