Едра градушка и пороен дъжд заливат Пазарджик и Белоградчик 14.05 | 11:40

Времето ще се задържи лошо, с превалявания до неделя

От Теодора Кокаланова

"Градушка с големина на череша е паднала в района на няколко села в Пазарджишко", съобщи Диана Илкова, директор на Полигона за борба с градушките в село Гелеменово. Силният процес продължава вече втори ден

"Заради поройния дъжд не можем да влезем в нивите и градините, за да направим оглед. Затова ще изчакаме да изсъхне. Очакванията са обилните валежи и силната градушка да продължат и през следващото денонощие", отбеляза Илкова. 

В град Белоградчик за последното денонощие също са регистрирани рекордни валежи с количество 30,8 литра на квадратен метър, където е паднала и градушка, информира агенция "Фокус". 

Все още не е ясно какъв е размерът на нанесените поражения. По думите на дежурния в Метеорологична станция – Видин, очакванията през днешния ден са за проливен дъжд и гръмотевична дейност около 14 часа. "Времето ще се задържи лошо, с превалявания до неделя", допълни експертът.

Жълт код за опасна метеорологична обстановка бе обявен в Северна България, като метеоролозите предупреждават, че те могат да протекат и със силни гръмотевични бури, което допълнително ще затрудни обстановката.  

Водещи

Най-четени