Екип на БЧК на линия да помогне на хората в Горни Лом 02.10 | 10:27

Не се говори за евакуация, за да се включват доброволци

От Цанка Донкова

Екип на БЧК е на линия да помогне на хората в Горни Лом след взрива във фабрика за боеприпаси. Това стана ясно от думите на председателя на БЧК Христо Григоров, съобщава агенция "Фокус". Според него има сериозна нужда от работа със семействата на пострадалите.

"Страхувам се, че броят на пострадалите ще се увеличи. Ако се наложи, този екип ще бъде подсилен и с още колеги, които са готови и чакат указания. Все пак трябва да се изчака специалистите да си свършат работата и да се получи обективна информация и тогава ще се вземе решение как да постъпим", заяви председателят на БЧК и допълни, че екипите са в готовност да помагат.

Григоров допълни, че екипът, които е заминал за Горни Лом, е съставен от лекари от Видин, но има и екип от 6 медици в София, който е в готовност да се включи.

Председателят на БЧК коментира още, че за разлика от последните случаи на природни бедствия в Горни Лом няма да бъде необходимо да се организират доброволци, тъй като имуществото на хората не е пострадало.

"Тук не се говори за евакуация, не се говори за апел за помощ. Смятам, че трябва да изчакаме малко. В момента на място има специалисти от всички компетентни институции в държавата и към момента това е достатъчно", каза още Григоров. Той коментира, че ситуацията ще бъде овладяна, но жертвите след трагедията няма как да бъдат върнати.

Водещи

Най-четени