Екипът в МО с респектираща биография и завидна кариера 17.06 | 12:37

Военният министър Ангел Найденов представи екипа си

От Ивелина Георгиева

Военният министър Ангел Найденов представи екипа, който ще работи с него в Министерството на отбраната.

Той определи хората, с които ще работи, като достатъчно познати и с опит. По думите му те притежават добро съчетание от експертност, политически усет и обществена ангажираност.

"Хора, които съм убеден, че се ръководят от принципите и разбирането на почтеността, професионализма и дълга към родината", каза Ангел Найденов.

Според него това са лица, които имат респектираща биография, завидна кариера, осъзнават цената на думите, стойността на казаното и могат да поемат и носят отговорност.

На пряко подчинение на министъра ще бъдат Инспекторатът към министерството, Дирекциите "Сигурност на информацията" "Вътрешен одит", "Връзки с обществеността", звено "Протокол", финансовия контрол и материалните проверки, служба "Военна полиция" и служба "Военна информация".

Найденов ще има двама заместник-министри за помощници в лицето на Иван Иванов и Али Неджми.

Иван Иванов е познат във военните среди с различните командни длъжности, които е заемал от 1989 г. насам – от командир на взвод до началник-щаб на самостоятелен армейски полк.

Али Неджми е бил народен представител в 41-вото и 42-рото народно събрание и е заемал позицията на заместник-председател в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Бил е член на Парламентарната асамблея на НАТО и на Европейския парламент, а в периода 2003-2005 г. е заемал поста заместник-министър на отбраната.

Иван Иванов ще поеме функциите по подпомагане и ръководство на дирекциите "Правнонормативна дейност", "Управление на човешките ресурси", "Отбранителна политика", "Инфраструктура на отбраната", Изпълнителна агенция "Военни клубове и военнопочивно дело", Централното военно окръжие, комендантството към МО, Военномедицинска академия, Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия.

Али Неджми ще отговаря за дирекциите "Инвестиции в отбраната", "Планиране, програмиране и бюджет", "Финанси", търговските дружества към МО, Националния военно-исторически музей, Националната гвардейска част и Института по отбрана.

Началник на кабинета на военния министър ще бъде Иван Жерков. Той притежава опит в службите по търговско-икономически въпроси, както и опит в дейността на "Терем".

Парламентарен секретар на Ангел Найденов ще бъде Данаил Георгиев, който е работил като сътрудник на Парламентарната група на Коалиция за България и като сътрудник на Комисията по външна политика и отбрана в Народното събрание.

Съветници ще бъдат полковник Георги Хараланов, бригаден генерал Валентин Цанков и Николай Цанков.

В екипа на Ангел Найденов ще има и едно дамско присъствие в лицето на Лора Ангелова, която ще бъде медиен съветник на военния министър.

Водещи

Най-четени