Ексдепутатите имат неплатени сметки в държавните квартири 09.05 | 19:35

Въпреки това те са освободени и почистени, чакат новите си стопани

От Гергана Златкова

Народните представители от 41-вото народно събрание все още имат неплатени сметки в квартирите, които са им предоставени от държавата, съобщава bТV.

За това се съди по известителните сметки, пуснати в пощенските кутии на живущите в блоковете.

"Предполагам, че тези които са се кандидатирали отново и имат надежда да попаднат в листите, - са си тук. Още като ги разпусна Цецка Цачева си заминаха по родните места. Донесоха и си разчистиха тука костюмчетата, но дали за да си ги приберат, или да си ги приберат в гардероба, - не знам”, разказа Йоана, която работи в химическото.

За да не се стига до конфузната ситуация отпреди четири години, когато стотина депутати се наложи да живеят на хотел, защото предишните не освободиха ведомствените жилища, тази година още от рано парламентаристите си изнесоха багажа.

В момента жилищата са почистени и готови за новите си собственици, които ще станат ясни на 12 май.

В квартал Мотописта заедно с депутатския вход опустя и съседното химическо чистене.

Освен че са обзаведени и доста големи, държавните квартири на депутатите не се отличават много от студентско общежитие - коридорите са доста мръсни и неподдържани.

Депутатският блок в квартал Витоша изглежда добре поддържан - или поне дава такъв вид на такъв заради охранителните камери на входа.

Водещи

Най-четени