Експериментално ще променят маршрута на трамвайни линии №1 и №7 15.10 | 08:13

Промяна ще има и при автобус 384

От Филипа Тодева

Центърът за градска мобилност в София ще промени съществуващия маршрут на трамвайни линии №1 и №7 експериментално за срок от 6 месеца. Промяната влиза в сила от 15 октомвти, съобщава Столична община.

Трамвайна линия № 1 ще се движи само в посока надлез Надежда, както следва: от бул. "Христо Ботев” надясно по ул. "Струга” и наляво по бул. "Княгиня Мария Луиза” по маршрута. Ще се разкрие еднопосочна спирка на ул. "Струга” непосредствено преди бул. "Княгиня Мария Луиза” за връзка с Централна автогара и метростанция Централна гара.

Трамвайна линия № 7 е с маршрут от ж.к. Борово до Централна гара - се удължава от Централна гара по бул. "Княгиня Мария Луиза”, транспортен подлез Надежда и по бул. "Ломско шосе” до обръщателното колело "Кв. Триъгълника” преди ул. "Хан Кубрат” двупосочно. Да се разкрият крайна и начална спирки в обръщателното ухо.

Ще се промени съществуващият маршрут на автобусна линия № 384  - по бул. "Христофор Колумб” в участъка от бул. "Цариградско шосе” до ул.”Мими Балканска”, линията ще се движи по маршрута на автобусна линия № 84, като обслужва всички съществуващи спирки в този участък.

Водещи

Най-четени