Експерти от ЕС харесаха НДК като център на европредседателството ни 14.12 | 15:56

Според тях залите превъзхождат такива в доста други държави-членки

От iNews.bg

Членове от Секретариата на КОСАК (Конференция на комисиите по европейските въпроси към парламентите на държавите-членки на Европейския съюз), както и служители на Народното събрание, посетиха ключовите зали в НДК, в които ще се провеждат срещите и заседанията от програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС от януари до юли 2018 г. Те разгледаха обновените зала 6, зала 3, прилежащите й зали 3.1. и 3.2, както и залите 7, 8 и 9 с прилежащите им офиси и работни помещения. Посещението е във връзка с парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС. Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове ще проведе две събития в зала 3 на НДК – Председателски и Пленарен КОСАК.

Членовете на Секретариата на КОСАК направиха оглед на пространствата, координираха организационни въпроси и дадоха своите препоръки. Те изразиха висока оценка на готовността на НДК за посрещане на Председателството и споделиха, че залите превъзхождат доста от тези в другите държави-членки.

Двата парламентарни форума са сред първите събития, които НДК ще посрещне като домакин на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Водещи

Най-четени