Експерти от цял свят обсъждат наказателното право в Софийския университет 08.05 | 09:27

Учени от водещи ВУЗ-ове в над 10 държави ще се включат във форума

От iNews.bg

Днес и утре в Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще се проведе международна конференция на тема: "Съвременни предизвикателства пред наказателното законодателство". Научният форум е посветен на 50 години от влизането в сила на действащия Наказателен кодекс на Република България - 1 май 1968 г. и е организиран от катедра "Наказателноправни науки" на Юридическия факултет на Софийския университет, предаде БГНЕС.

Това е поредното събитие в рамките на установена от 2014 г. традиция катедрата да бъде домакин на научни форуми, чрез които се отбелязват значими за наказателноправната наука събития, съобщиха от Алма матер. В конференцията ще участват 17 чуждестранни учени от водещи университети в Германия, Швейцария, Полша, Сърбия, Македония, Албания, Украйна, Азербайджан, Гърция и др., както и повече от 25 учени от български университети.

В рамките на петте работни панели ще бъдат представени научни доклади и ще бъдат проведени дискусии по множество теми в областта на наказателното право, наказателнопроцесуалното право и криминалистиката. Официалното откриване на конференцията ще се състои на 8 май 2018 г. от 9:00 часа в 272-ра аудитория в Ректората на Софийския университет.

Водещи

Най-четени