Екстрадират до дни Северин Красимиров (ОБЗОР) 13.10 | 09:10

Той призна - убил я, макар да не искал, но не я е изнасилвал и ограбвал

От Ани Романова

Северин Красимиров ще бъде екстрадиран в България. Това реши германският съд в петък. До пристигането си у нас, oбвиненият за убийството на Виктория Маринова ще остане в ареста.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване. Германската прокуратура потвърди пред bTV, че мотивите за убийството не са политически. Красимиров е оказал пълно съдействие на германските власти и се е съгласил на ускорена процедура. Пред съда Северин Красимиров не е поискал адвокат, а само преводач.

Красимиров е oбяснил пред германските власти, че не е искал да убива Виктория Маринова. Отрича да я е изнасилил и ограбил. Признава обаче за нанесен удар по жертвата.  "Призна, че се спречкал с непозната за него жена, че я е повалил на земята и накрая, че я е захвърли в храстите. Призна, че е убил жената, но каза, че не го е искал. Също така оспорва твърденията, че е изнасилил жената”, заяви Бернд Колкмайер, говорител на прокуратурата в Целе.

До 10 дни Северин Красимиров трябва да бъде върнат в България. Майката му научи от медиите за решението на съда. Надежда Красимирова се обърна към майката на убитата Виктория. "Съжалявам, че туй нещо направи сина ми. Аз плача тук, тя също плаче там. Знам как я боли, мен също, всяка майка я боли”, каза през сълзи Надежда.

Северин Красимиров е с две задочни обвинения – за изнасилване и за убийство, извършено по особено жесток начин. Ако бъде признат за виновен, той може да получи присъда – доживотен затвор. Най-рано следващата седмица може да се осъществи фактическото предаване и конвоиране на обвинения от българските власти.

Снемка: Фейсбук

Водещи

Най-четени