Екшън в София: Взривове в парка "Заимов", пожар в тунела на НДК 31.03 | 20:46

Спецченгетата гръмнаха изоставена раница с дрехи, пожарникарите гасиха шепа боклуци

От iNews.bg

Освен големите задръствания в София заради затвоените кръстовища и булеварди заради строежа на новия лъч на метрото, тази вечер част от столичани се нагледаха на сцени като от екшън. Това се случи в районите на парка "Заимов" и НДК. В една от най-популярните зелени градини в София беше намерена изоставена раница. Сигналът е подаден около 18:20 ч. Веднага на място пристигат 3 патрулки, които отцепват района и спират движението по бул. "Янко Сакъзов". Веднага са повикани и спецченгетата от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ), както и сапьори.

Последните са извършили два контролирани взрива на зарязаната раница. За щастие се оказало, че вътре няма бомба, а само купчина дрехи. Малко след това районът е освободен, а движението по близкия е напълно възстановено.

Докато СОБТ се занимава с изоставената раница обаче, около 19:00 ч., на тел. 112 е подаден нов сигнал за инцидент, този път за пожар в подлеза на НДК, където от няколко дни движението е изключително натоварено заради затворения бул. "Патриарх Евтимий" в съседство. На място пристигат специализиран автомобил на пожарната. Екипът на пожарната бързо е потушил пламъците, които се оказва, че са били предизвикани от малка купчинка отпадъци в една от нишите на тунела. След това движението там отново е било възстановено.

Водещи

Най-четени