Екшън в Хасково! Крадци ограбиха Централна поща (ОБНОВЕНА) 08.06 | 09:24

Целта на бандитите са били парите за пенсии, още не е ясно колко са взели

От iNews.bg

Централната поща в Хасково е била ограбена тази нощ. Крадци са нахлули в сградата от задния вход и са откраднали пари, съобщава БГНЕС. Все още не е ясно каква е задигнатата сума.

Полицията е блокирала района и в момента прави оглед. До сградата не се допускат дори и служителите в пощата. Предполага се, че по всяка вероятност целта на крадците са били парите за пенсиите, които се изплащат между 7-мо и 20-о число на месеца. Поради тази причина и в пощата се предполага, че е имало голяма сума. Ако това се окаже вярно, ще означава, че крадците са си тръгнали с много сериозно количество пари.

Според наличните към момента данни крадците са срязали оградата, а след това са разбили вратата на служебния вход. Охранителят е бил залят с препарат, най-вероятно белина. След това обирджиите са демонтирали охранителните камери, взели парите и са опитали да заличат следите си, като са разлели препарат по коридорите, отново най-вероятно белина. В момента стотиците възрастни граждани, които идват да си получат пенсиите, биват връщани от охраната на пощата. Те обаче се пренасочват към други клонове на Български пощи в града. Там те ще могат да си вземат пенсиите и обирът няма да доведе до забавяне.

Водещи

Най-четени