Екшън в парламента: "Атака" се закани да иска касиране на евровота 28.05 | 09:04

Десислав Чуколов обиждаше Борисов и Бареков, докато Волен Сидеров не се появи в НС

От iNews.bg

"Народът ни е изпратил тук, за да си вършим работа, но днес, в българското НС се организира фарс, в който участват ГЕРБ и "България без цензура."

Това каза депутатът от "Атака" Десислав Чуколов в извънредна пресконференция в парламента. На нея не присъства лидерът на партията Волен Сидеров. Партия "Атака" коментира изборните резултати за първи път, след като станаха ясни първите резултати от евровота. "Атака" успя да събере едва 2,96% от гласовете на избирателите.

Чуколов обяви, че "България без цензура" са купили много гласове по време на изборите, като се закани да разобличи ГЕРБ заради енергетиката. "Те паднаха от власт именно заради енергетиката", отсече атакистът.

Той заяви, че на дебатите по вота "Атака” ще изобличи провала на ГЕРБ в енергийния сектор, заради което правителството на Борисов подаде и оставка.

Чуколов отправи питане към главния прокурор, медиите и всички политически сили - "Давате ли си сметка, че "България без цензура" постигна този резултат с 50 млн. лв.", заключи той.

"Това е извращение на пряката демокрация. ГЕРБ купуваше депутати на кило в миналия парламент и депутатки", уточни Чуколов.

"В този мандат, по примера на ГЕРБ, "България без цензура" прави същото - пазарува избиратели. Имаше ли репортаж по телевизиите как "Атака" купува гласове", запита той. "Защо не разследват "България без цензура", крещеше Чуколов от трибунката.

"Ако ЦИК, тя не е излязла с решение, ако ЦИК признае тези избори, ние от "Атака" ще искаме касиране на тези избори", съобщи Десислав Чуколов.

"В момента ГЕРБ, партията на мутрата Бойко Борисов, работи заедно с партията на капута Николай Бареков", започна да обижда Чуколов.

След като направи изявление от трибунката, Десислав Чуколов се прехвърли и на парламентарната трибуна, където продължи да говори в същия дух.

Той обвини партиите в купуване на гласове.

"От "Атака" казваме следното: ние настояваме за касиране на тези избори. Призоваваме вас, народните представители, да подкрепите това искане. Може да ви е много смешно, но хората, които гледаха телевизия в неделя, по време на изборите, хората, които станаха свидетели как цигани, които казват, че Бареков е дал пари, за да гласуват, по всички телевизии имаше директни включвания, където избиратели си признават, че са получили пари да гласуват. Вие смятате това за правилно ли, че да ми се подигравате и смеете", продължи с обвиненията Чуколов.

"За "Атака" не съм чул нищо по телевизиите. Това е самата истина, това е хубавото на истината, че рано или късно излиза наяве", прецени атакистът.

В еуфорията, в която бе изпаднал депутатът от "Атака", председателят на НС Михаил Миков се опита да успокои страстите в парламента, като на няколко пъти отправи забележки към депутатите за поведението им.

Водещи