Елена Йончева в Русе: Битката за Европейския парламент е и битка за България 11.03 | 19:59

Брюксел е нашият коректив и нашата надежда, че тук ще имаме подкрепа, за да се промени България, изтъкна говорителят на червената парламентарна група

От iNews

Европейските избори са много важни. От това кои сили ще преобладават в Европейския парламент (ЕП) зависи много какво ще се случва в България. Битката за ЕП е битка за България! Това заяви в Русе депутатът от "БСП за България" и говорител на червената парламентарна група Елена Йончева. 

По думите й, ако левицата имала силни гласове в ЕП, това ще помогне "да разкриваме грабежа в България".

Червените депутати Елена Йончева, Крум Зарков, Пенчо Милков, Георги Стоилов и Петър Витанов са в дунавския град за участие в публична среща дискусия на тема "Защо да гласувам на евроизборите?"

"Брюксел е нашият коректив и нашата надежда, че тук ще имаме подкрепа, за да се промени България", каза още Йончева на пресконференцията преди събитието.  Колегата й Крум Зарков съобщи, че водачът на евролистата на БСП ще бъде ясен на 17 март (неделя) на заседание на Националния съвет на партията.  Според Йончева най-голямата заплаха за държавата бил начинът, по който тя се управлява.

"Колкото по-бързо се сложи край на това, толкова по-добре. Няма нищо страшно от нови парламентарни избори. Ще дойдат следващите, а ако те не се справят, ще търсим други, докато България не бъде оглавена от хора, които са способни, които не са корумпирани, които не грабят държавата", изтъкна пред множеството Елена Йончева. 

Зарков пък коментира, че от това дали ще бъдат отменени скандалните поправки, извършени в Изборния кодекс, зависи връщането на депутатите на БСП в парламента. По думите му тази отмяна щяла да бъде знак, че управляващите са преосмислили значението на Народното събрание като институция. 

Според Йончева, ако има машинно гласуване във всички секции на евроизборите, това ще намали вероятността от "машинации".  По повод на закона за вероизповеданията депутатите Крум Зарков и Петър Витанов коментираха, че ако народните представители от "Обединени патриоти" са против този закон, то те могат да не влязат в пленарната зала и той няма да бъде гласуван.

Крум Зарков приключи пресконференцията с апел към гражданите за участие в изборите. "Никоя изборна манипулация не може да се пребори с масовия вот. За това гласувайте за когото решите, но гласувайте. Важно е!", подчерта той.

Водещи

Най-четени