Емануил Йорданов: Зад протеста на студентите наднича Бойко Борисов 16.11 | 12:24

"Младите са в правото си да протестират, но не могат да формулират искания", смята той

От Филипа Тодева

"Зад протеста на студентите виждам да се появява Бойко Борисов”. С тези думи бившият вътрешен министър от кабинета "Костов” Емануил Йорданов се обърнал към протестиращ студент, който го уверил, че ако Борисов се върне на власт, студентите пак ще са на площада.

Това сподели Йорданов в предаването "Факторът Кошлуков” по TV7, като уточни, че евентуални нови следизборни протести "не оправят нещата”.

В същото време той е убеден, че изходът от настоящата патова ситуация е в нови избори. Според Емануил Йорданов дори да се възпроизведе управлението, то ще е в "малко по-различна конфигурация, а всяка промяна би била положителна”.

"Младите са в правото си да протестират, те не харесват това, което виждат в управлението, но не могат да формулират искания, а докъде можеш да стигнеш, когато нямаш искания”, запита юристът, участвал активно в българския политически живот.

Той намира, че при натрупаното напрежение на улицата никой не би могъл да изключи опасността от провокации и не вижда защо коментарите се фиксират върху полицията. "Имаме политически проблем, който може да бъде решен само с политически средста, а полицаите, които от цяла година са на улицата, са потърпевши като всички”, каза техният бивш министър.

Той оприличи протестите на улицата като сблъсък между "ЦСКА и ЦСКА”, защото БСП и ГЕРБ имали еднакъв произход, но хората от БСП "са чели книги”, а тези от ГЕРБ "са бягали от час и не са чели нищо”. Йорданов смята, че държавните служители са задължени по закон да запазят неутралитет и политическа лоялност към работодателя си и не могат да протестират срещу управлението.

Водещи

Най-четени