Емил Кабаиванов да напусне кметския пост и да остане лидер на СДС 07.11 | 15:37

Така ще намали зависимостта от ГЕРБ, смята Мартин Димитров

От Филипа Тодева

Бившият лидер на СДС Мартин Димитров се обяви против решението на националния съвет на партията - председателите на парламентарни комисии от партията да напуснат тези постове, предаде агенция "Фокус".

Според Димитров това е несериозно, защото всяка парламентарна група има право да има председатели в комисиите и това е начинът да се прави политика.

"Ако искаме да намалим зависимостта на СДС от ГЕРБ, е по-логично председателят на партията Емил Кабаиванов, който е и кмет на Карлово и всяко негово решение зависи от мнозинството на ГЕРБ, да напусне и да остане само председател на партията. Как ще ме убедите, че той е независим, ако за всяко негово решение му трябва подкрепа на ГЕРБ?", коментира той

Мартин Димитров смята, че се върви към ликвидация в СДС, след като вчера бяха разпуснати три от политическите съюзи в партията. Закритите структури са Съюзът на жените в СДС, младежко СДС и "Единство”.

"Никога не е имало ръководство на СДС, което да ликвидира съюзи, градени с години. Явно се дърпат конците на тези хора и се върви към ликвидация. Имам чувството, че се работи да няма СДС, за да се угоди на ГЕРБ, Меглена Кунева”, каза още той.

Водещи

Най-четени