Енергийната мафия яхнала метежа през последните дни, твърди Стефан Гамизов 21.02 | 22:06

Икономистът смята, че Плевнелиев, Трайков и Дянков са виновни за високите сметки за ток

От Елена Кирилова

Алексей Петров се опитваше да ползва ДАНС за бизнес. Това обяви икономистът Стефан Гамизов в ефира на bTV.

Според него официалното влияние на западни служби у нас е сделка.

Той е чувал за подготовка на убийството на бившия шеф на ДАНС – Петко Сертов, каза Гамизов.

Организираната престъпност се организираше от българското контраразузнаване, твърди той.

Гамизов не е чувал за подготвен атентат от Ахмед Доган срещу Бойко Борисов.

Според него измамите в ЕРП-та се прикриват, както се прикриват измамите в "Мариците".

Енергийната мафия, тя не е организирала метежа от последните дни, но тя беше тази, която го е яхнала", заяви той. По думите на Гамизов в момента, в който Борисов отстранил Трайчо Трайков, правителството предприело политика да се отърве от всички свои тежестите на миналото.

"Започнаха да се появяват сакралните ужаси на енергийната мафия, да се говори за АЕЦ "Белене, да се създават парламентарни комисии”, обърна внимание бизнесменът.

Той заяви, че сметките били скочили драстично най-вече заради приватизациите на Мариците. Най-скандалната приватизация обаче била на "Марица Изток 3”. В нея били подправени документи за милиони левове за около 500 милиона. Крайният резултат е, че тези хора бяха подготвени от България.

За да се случи всичко това обаче, виновен бил президентът Росен Плевнелиев, твърди Гамизов. Плевнелиев, Трайков и Дянков били едно и също нещо и те били виновни за високите сметки, смята Гамизов.

"Ако той не беше въвел в експлоатация Марица 1, нямаше да имаше 6-7% оскъпяване. За да стигнем до 13% увеличение, Дянков бил упражнявал натиск върху ДКВР. И сега се оказва, че министър-председател ще бъде излъчен точно от тези, които доведоха до високите сметки. Ако тези тримата герои си въобразяват, че този евтин сценарий, ще мине и бившият шеф на ДАНС - Светлин Йовчев, ми каза, че АЕЦ ще се строи.

Водещи

Най-четени