Ето в какво ще живеят пострадалите от потопа (СНИМКИ) 27.06 | 15:36

Първите фургони за настаняване на бедстващите след наводнението са вече във Варна

От iNews.bg

Първите фургони за настаняване на хората, напускащи опасните сгради в пострадалия от водната стихия квартал "Аспарухово", пристигнаха във Варна, съобщават от общината.

Те са разположени в момента на територията в поделение "Сокол". Осигурените от "Гражданска защита" временни жилища са оборудвани, като предстои осигуряването им с ток и вода. Очаква се да пристигнат още 12 фургона, които ще бъдат разположени по определена схема на същото място.

Към момента община Варна е осигурила места за настаняване на бедстващи хора в общински бази. Продължава дезинфекцията в района, засегнат от природното бедствие. Екипи раздават почистващи и дезинфекционни препарати по домовете, както и указания за тяхното използване. Извършва се ръчно и машинно миене на улиците, които вече са почистени от калта. Продължава полевата работа на социалните работници, психолозите, мобилните здравни кабинети.

От "Градски транспорт" съобщават, че във варненския квартал "Аспарухово" към момента са съсредоточени само екологични автобуси и тролейбуси. Новите хибридни тролейбуси са с възможност за придвижване и с дизелово гориво, което гарантира тяхната автономност при прекъсната контактна мрежа. Решението е взето с цел да се намали допълнителното запрашаване и замърсяване на въздуха.

От общинската фирма съобщават също, че в събота и неделя се осигурява безплатен транспорт за доброволци. Два автобуса ще тръгнат от катедралния храм в центъра на града - един в 9:30 и втори в 13:00 часа. Доброволците ще бъдат върнати обратно в 18:00 часа.

Най-четени