Ето ги и първите сигнали за купуване на гласове 13.11 | 13:34

Проверки в момента се правят в Сливен

От iNews.bg

Първите сигнали за купуване на гласове на втория тур на президентските избори идва от Сливен. В момента там се правят проверки от полицията, съобщи bTV.

На първия тур там отново имало подобни проблеми. От полицията към прокуратурата били дадени шест сигнала, но задържани няма.

СХЕМАТА

За нередностите съобщил мъж, който от години се занимава с купуване на гласове за различни партии. Въпреки че бизнесът бил доходоносен, той решил да се оттегли, защото животът му бил застрашен. Работното му място е ромският квартал "Надежда", където живеят над 20 хиляди души. На настоящите избори гласът върви от 5 до 30 лв.

"В денят на изборите се записваха на тетрадка, а на следващия ден лицето, което ги записваше им даваше обещаните пари. Те си имат подекип. Подекипът стои, обяснява за кои хора е дал пари и другите седят в Шесто основно и броят кой гласува”, разказва "пенсионираният" купувач на гласове.

По думите на мъжа и по време на първия тур било същото. Хората във въпросния квартал също не крият, че очакват пари срещу дадения от тях глас.

"Парите, българите са виновни, че ги дават тези пари, те ги свикнаха така. Излиза това нещо не от нас,а от вас излиза", разказва мъжът.

СТОЛИПИНОВО

В същото време жителите на пловдивския квартал "Столипиново" разказват, че ги стимулират да гласуват на втория тур на изборите с обещания за 20 лв на човек и спешен ремонт на канализацията. Агитаторите били добре облечени младежи.

Водещи

Най-четени